we're amsterdam based

Er wordt geadviseerd bepaalde delen van de huid, welke wordt gebruikt voor de vaginaplastiek, definitief te (laten) ontharen. De haarzakjes van deze delen van de huid worden tijdens de operatie namelijk niet verwijderd. Het definitief laten ontharen kan met behulp van laser, lichtflitstherapie of elektrische epilatie.

Omdat de behandeling meerdere keren moet worden uitgevoerd moet u tenminste negen maanden voor de geplande operatie met definitief ontharen beginnen, het liefst tijdens de behandeling met cross-sex hormonen. Mocht definitief ontharen om welke reden dan ook niet gelukt zijn, dan kunnen er haren in of uit de vagina gaan groeien. De operatie kan dan evengoed doorgaan.

Permanente ontharing kunt u laten doen door een huidtherapeut. Op de afbeelding hieronder is het gebied wat permanent onthaart moet worden gearceerd weergegeven. Het gaat om de basis van de penis en het perineum. Rondom de basis van de penis moet een strook van ongeveer 2 cm richting de buikhuid onthaard worden. Tevens moet ter plaatsen van het perineum een strook vanaf de balzak tot 2 cm boven de anus worden onthaard. Deze strook heeft een lengte van ongeveer 10cm en een breedte van ongeveer 3 cm. Het wordt afgeraden om meer dan dit oppervlak definitief te laten ontharen. Afhankelijk van hoe een en ander geneest kan schaamhaar aan de buitenzijde namelijk ook voor enige camouflage van littekens zorgen. Mocht u later nog meer willen ontharen dan kan dat altijd nog.

GSA_Ontharing_01_28012014